- ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
- نویسنده: مدیر سایت
- دسته بندی: پیگمنت ها, سیلیکات آلومینیوم, غیر ارگانیک
آلومینیوم سیلیکات یا سیلیکات آلومینیوم ترکیبی از آلومینیوم، اکسیژن و سیلیکات است که هم می تواند به صورت معدنی خود بوده و هم می تواند با آب ترکیب شده و تبدیل به خمیر شود. سختی این ماده ۲-۱ است و شاخص انکسار آن ۱.۵۶ بوده و همچنین تراکم آن نیز ۲.۸ تا ۲.۹ گرم بر سانتی متر است.
سیلیکات آلومینیوم در سه فرم معدنی وجود دارد: آندالوزیت، کیانیت و سیلیمانیت، که همه آنها فرمول شیمیایی Al2SiO5 را دارند اما دارای ساختارهای بلوری متمایز هستند.
یکی دیگر از ترکیبات آلومینیوم سیلیکات، سیلیکات آلومینیوم منیزیم است که به صورت معدنی یافت می شود، و همیشه قرمز است.
استفاده پزشکی و بهداشتی
هنگامی که سیلیکات آلومینیوم منیزیم هیدرات می شود، خمیر شده و به نام کائولین شناخته می شود، که برای درمان بیماری هایی مانند اسهال و مشکلات روده و برخی مسمومیت ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در صورتی که سیلیکات آلومینیوم با منیزیم ترکیب شده و هیدراته شود، نتیجه اش یک مخلوط خاکستری رنگ خواهد بود که در لوازم آرایشی و محصولات زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می تواند به عنوان ماده ای غیر فعال برای دئودورانت ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
استفاده صنعتی
فرم سیانیک سیلیکات آلومینیوم برای تولید مولتییت جهت کاربرد صنعتی استفاده می شود. این ترکیب در صنایع سرامیک به عنوان نسوز کننده و همچنین برای تولید مواد عایق الکتریکی و عایق گرمایشی استفاده می شود.
شکل سیلیمانیتی در صنایعی مانند شیشه سازی، ذوب فلزات و ریخته گری آهن استفاده می شود.
آلومینیوم سیلیکات سدیم حاوی آب است و آلومینوم اسید سیلیکات سنتتیک نامیده می شود که تولید کنندگان آن را به منظور جلوگیری از تشکیل توده شدن، به مواد غذایی پودری اضافه می کنند.
کائولن که پیشتر نیز به آن اشاره شد، علاوه بر استفاده های پزشکی و زیبایی، دارای کاربردهای صنعتی نیز است. در صنعت سرامیک از آن برای تولید ظروف چینی استفاده می شود. همچنین از کائولن برای ساخت آجر و سیمان نیز استفاده می شود.
عالیی بود مث همیشه